Start van hoofdcontent

Stad

nl

Kop-staartbotsing op IJburglaan

20 april 2014, 21.03 uur · Aangepast 21 april 2014, 12.21 uur · Foto: Martin Damen

Bij een ongeluk op IJburg zijn verschillende mensen gewond geraakt. De politie doet onderzoek naar de oorzaak van de kop-staartbotsing.

Bij het ongeluk, dat rond 18.00 uur plaatsvond op de IJburglaan ter hoogte van de Max de Haasstraat, waren vier auto's betrokken. Dat meldt RTV NH. Volgens getuigen stopte het voorste voertuig voor een andere automobilist die aan het inparkeren was. De vierde automobilist zag te laat dat het verkeer vaart minderde en botste op zijn voorligger.

Meerdere slachtoffer klagen over pijn in de borst. Drie mensen zijn met ambulances naar een ziekenhuis vervoerd. De personen die naar het ziekenhuis zijn vervoerd zijn de inzittenden van het derde en het vierde voertuig.

De brandweer heeft de politie en het ambulancepersoneel geassisteerd. Brandweerpersoneel was aanwezig omdat de kans bestond dat de airbags in de auto's af zouden gaan. Twee auto's zijn door een berger afgevoerd.

Voor sommigen al te complexe verkeersproblematiek. Snap niet dat de bus niet even omrijdt door #IJburg. Cc @At5 pic.twitter.com/5v0vwjZGqp

— Emiel (@Emiel_1985) April 20, 2014