Ajax met 5-1 voor schut in bekerfinale

20 april 2014, 22.13 uur · Aangepast 25 april 2014, 15.49 uur

Ajax heeft vanavond met 5-1 verloren van PEC Zwolle in de strijd om de KNVB-beker.

De wedstrijd in De Kuip begon onrustig. Vanuit een vak achter het doel van Vermeer gooiden Ajax-supporters tot twee maal toe vuurwerk op het veld. Na drie minuten werd de wedstrijd gestaakt. Ricardo van Rhijn had toen al wel namens Ajax de openingstreffer gemaakt.

Een ziedende Edwin van der Sar betrad tijdens de onderbreking het veld om de Ajax-aanhang toe te spreken.

Vijfmaal Zwolle
Na ongeveer een half uur onderbreking werd de wedstrijd hervat. Namens Zwolle maakte Ryan Thomas de 1-1 en de 2-1. Gyon Fernandez bepaalde de ruststand op 4-1 voor PEC Zwolle nadat hij eerder ook al de derde treffer namens Zwolle maakte.

Na de rust scoort Zwolle-aanvoerder Van Polen al vrij snel het vijfde Zwolse doelpunt van de avond. Met een stand van 5-1 is het Ajax dat het initiatief moet nemen. PEC Zwolle verdedigt de voorsprong en komt een paar keer gevaarlijk uit.

Na 90 minuten spelen klinkt het verlossende eindsignaal. PEC Zwolle verslaat Ajax met 5-1 en wint de beker.

Update 21.05 uur
De politie meldt dat er tot dusver 29 arrestaties zijn verricht. De meeste mensen zijn aangehouden vanwege het afsteken van vuurwerk of vanwege beledigingen. Eén supporter had een mes bij zich. Vermoedelijk worden er nog meer mensen opgepakt.

Volgens de politie gaat het om vier supporters van Ajax en negen van Zwolle. De overige arrestanten zouden neutraal zijn.

Na afloop van de wedstrijd weigerden zo'n 50 supporters van Ajax de bus in te stappen die ze terug moest brengen naar Amsterdam. Na optreden van de politie deden ze dit alsnog.

Grote groep Ajax supporters ingesloten en opgepakt door de politie nadat ze Rotterdam in wilden gaan pic.twitter.com/HoatyD3KQe