Start van hoofdcontent

Stad

nl

In totaal 36 supporters gearresteerd rond bekerfinale

21 april 2014, 11.56 uur · Aangepast 23 april 2014, 14.07 uur

In en rond stadion De Kuip in Rotterdam zijn zondag bij de bekerfinale tussen PEC Zwolle en Ajax in totaal 36 mensen gearresteerd. Dat heeft de politie bekendgemaakt.

De meeste mensen werden aangehouden voor het bezit en afsteken van vuurwerk, openbare dronkenschap of vanwege beledigingen.  Alle arrestanten zijn maandagochtend alweer heengezonden. Volgens de Rotterdamse politie hebben ze een boete gekregen of een 'andere regeling'. 

Volgens de politie zijn er niet alleen supporters van Ajax en Zwolle gearresteerd. Ook acht aanhangers van Feyenoord werden aangehouden, omdat ze zonder plaatsbewijs onderweg waren naar het stadion en agenten beledigden. Tijdens de aanhouding werd een mes aangetroffen onder een auto.

Na afloop van de wedstrijd, die PEC Zwolle met 5-1 won, weigerden zo'n vijftig supporters van Ajax de bus in te stappen die ze terug moest brengen naar Amsterdam. Na optreden van de politie deden ze dit alsnog.

Zes bezoekers van de wedstrijd zijn per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Vijf van hen hadden verwondingen als gevolg van afgestoken vuurwerk. Alle personen konden na behandeling het ziekenhuis verlaten.

Vuurwerkzee
De wedstrijd werd gisteren een half uur stilgelegd nadat een zee van vuurwerk verder spelen onmogelijk had gemaakt.