Start van hoofdcontent

Ajax

nl

400 Ajax-fans uitgesloten bij duel Heracles-Ajax

22 april 2014, 01.23 uur · Aangepast 27 april 2014, 14.59 uur

Ongeveer 400 Ajax-fans mogen zondag niet aanwezig zijn bij de wedstrijd Heracles - Ajax in Almelo.

Het gaat om fans die in De Kuip aanwezig waren in het vak waaruit vuurwerk is gegooid tijdens de bekerfinale tussen Ajax en PEC Zwolle. De gemeente Amsterdam meldde dat dit is besloten na overleg met Ajax, maandagavond.

Ajax kan in Almelo de landstitel prolongeren als het minimaal gelijkspeelt. Om niet alle Ajax-supporters onder de kleine groep hooligans te laten lijden, hebben de Amsterdamse Driehoek (gemeente, politie, openbaar ministerie) en Ajax besloten om een mogelijke huldiging van Ajax door te laten gaan.

De groep van ongeveer 400 wordt uitgesloten, omdat uit eerste politieonderzoek blijkt dat het vuurwerk dat op het veld terecht is gekomen te herleiden is tot de groep in dit vak. 'Mochten op 27 april ongeregeldheden ontstaan in Almelo of in Amsterdam dan wordt deze groep ook de toegang tot de slotwedstrijd van de eredivisie, Ajax - NEC op zaterdag 3 mei in de Amsterdam Arena, ontzegd', stelt de gemeente.

De aangebrachte schade aan de Kuip is geraamd is op 60.000 euro. 'Conform reglementen wordt dit bedrag bij Ajax in rekening gebracht', aldus de gemeente Amsterdam. De kosten zullen zo veel als mogelijk worden verhaald op de veroorzakers.