Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Almelo in gesprek over duel Heracles - Ajax

22 april 2014, 11.30 uur · Aangepast 23 april 2014, 21.42 uur

De gemeente Almelo gaat dinsdag om de tafel om te bespreken of en welke maatregelen er moeten worden genomen rondom de eredivisiewedstrijd tussen Heracles en Ajax van komend weekend.

Er wordt gesproken met de politie van Almelo en Amsterdam, de gemeente Amsterdam, de clubs en de KNVB.

Heracles liet vrijdag weten zich 'gastvrij' op te stellen naar Ajax-supporters en de gemeente Almelo sluit zich daar voorlopig bij aan. Alleen de 400 fans die geweerd worden vanwege het vuurwerkincident tijdens de finale van de KNVB-beker van afgelopen zondag zullen niet welkom zijn. 'Maar er worden wel preventieve maatregelen genomen', aldus een woordvoerder van de gemeente.

Marktplaats
Op Marktplaats is inmiddels een handel ontstaan in kaarten voor de wedstrijd. Die kunnen ook worden gekocht door de verbannen supporters. De gemeente is zich daar volgens de woordvoerder van bewust en er zal dan ook goed gecontroleerd worden.

Eerder deze maand weigerde de politie in Almelo tientallen Feyenoord-fans die op eigen gelegenheid naar een uitwedstrijd waren gekomen. Dat was volgens de gemeentewoordvoerder echter een andere situatie, omdat er eerder problemen waren in Almelo met de supporters van de Rotterdamse club.