Start van hoofdcontent

Stad

nl

Hari zwijgt over zaak-Everink

23 april 2014, 09.23 uur · Aangepast 23 april 2014, 16.28 uur

Kickbokser Badr Hari heeft dinsdag in de talkshow RTL Late Night geen uitspraken willen doen over de zware mishandeling van zakenman Koen Everink tijdens dancefeest Sensation in juli 2012. De mishandeling vormt het zwaartepunt in de strafzaak tegen Hari.

Omdat de zaak nog loopt in hoger beroep, wilde Hari niet ingaan op vragen hierover van interviewer Humberto Tan. Wel zei hij dat hij Everink slechts één klap heeft gegeven; tijdens politieverhoren heeft Hari dat ook verklaard. Anderen zouden Everink het ernstige letsel hebben bezorgd.

De rechtbank geloofde de lezing van Hari niet en veroordeelde hem in februari tot 1,5 jaar cel, waarvan een half jaar voorwaardelijk. Die veroordeling gold ook een aantal andere mishandelingen in het uitgaansleven. Het Openbaar Ministerie ging in beroep tegen het vonnis, Hari deed dat vervolgens ook.

Niet live 
Dinsdag verscheen een geautoriseerde biografie over Hari. De vechtsporter was dinsdag de enige gast in RTL Late Night. Normaliter gaat het programma live de lucht in, maar de uitzending met Hari moest eerder op de avond worden opgenomen. Een van de bijzondere voorwaarden waaraan Hari zich heeft te houden, is dat hij niet na tien uur 's avonds in de horeca mag komen. RTL Late Night wordt opgenomen in het Amsterdamse American Hotel.