Start van hoofdcontent

Stad

nl

Rave op de Dam tegen dj-verbod in centrum

23 april 2014, 14.35 uur · Aangepast 25 april 2014, 20.16 uur

Tijdens Koningsnacht zijn dj's niet toegestaan in het centrum. Een actiegroep wil met een rave op de Dam protesteren tegen dit verbod.

'In het centrum zijn alleen kleinschalige evenementen met livemuziek toegestaan', zo schreef het stadsdeel vorige week. Er mag gefeest worden tussen 19.00 en 01.00 uur, maar dj's zijn verboden.

Een nogal vreemd idee, vinden de initiatiefnemers van de 'BEVRIJD Radio Rave'. Ze roepen daarom zoveel mogelijk Amsterdammers op om met een FM-ontvanger, op batterijen, naar de Dam te komen. Hier zal vrijdagavond vanaf 21.00 uur gedanst worden. 

Verzoekplaatjes
De initiatiefnemers zorgen er voor dat er op Koningsnacht via een FM-frequentie allerhande dancemuziek wordt uitgezonden. 'Ze kunnen één geluidsysteem misschien wel oprollen, maar als wij allemaal een zakradio, minispeakersysteem of een ghettoblaster meenemen, dan zijn we niet te stoppen', aldus de bedenkers van de actie.

Via de hashtag #bevrijd kunnen overigens verzoekplaatjes worden aangevraagd.  

Vrijdag ondanks DJ-verbod toch buiten raven op Koningsnacht :) Wie heeft er nog verzoeknummertjes? http://t.co/y5ILEnxUuP #020king #bevrijd

— Bevrijd Koningsnacht (@Bevrijd) 23 april 2014