Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Komende drie jaar geen Ajaxfans bij Klassieker in De Kuip

23 april 2014, 21.50 uur · Aangepast 27 april 2014, 23.54 uur

Er zullen de komende drie jaar geen Ajax-supporters meereizen naar Rotterdam voor de Klassieker. Dat heeft Ajax woensdagavond bekendgemaakt.

De beslissing is genomen naar aanleiding van de wanordelijkheden tijdens de bekerfinale van afgelopen zondag in de Kuip. Supporters van Ajax zorgden voor een zee van vuurwerk aan het begin van de wedstrijd. 

Ajax heeft woensdag de gemeenten Rotterdam en Amsterdam, de KNVB en Feyenoord op de hoogte gebracht van dit besluit. Feyenoord denkt er op zijn beurt nog over na of ze volgend seizoen weer supporters wil meenemen naar Amsterdam. 'Wij zijn op dit moment nog niet zo ver'.

Na een reeks incidenten bij wedstrijden tussen Ajax en Feyenoord besloten de clubs in februari 2009, na overleg met de burgemeesters van Amsterdam en Rotterdam, om voor 5 jaar geen supporters mee te nemen bij onderlinge uitwedstrijden in de eredivisie.

Het verbod op uitsupporters loopt dit jaar af en het leek er op dat komend seizoen de wedstrijden tussen Ajax en Feyenoord weer door fans van beide clubs bezocht zou kunnen worden. Beide partijen zaten begin dit jaar al om de tafel om te bespreken of tijdens het onderlinge bekerduel, op 22 januari in Amsterdam, en het competitieduel van 2 maart in Rotterdam supporters van de bezoekende club het stadion in zouden mogen.

De clubs kwamen er toen niet uit. Beide wedstrijden verliepen vervolgens zonder grote problemen en afschaffing van het verbod op uitfans leek nabij.