Start van hoofdcontent

Politiek

nl

Evans-Knaup: 'Was al lange tijd lid van D66'

24 april 2014, 13.06 uur · Aangepast 24 april 2014, 21.40 uur

Voormalig Red Amsterdam-raadslid Roderic Evans-Knaup blijft actief in de Amsterdamse politiek. Hij wordt hoofd van het fractiebureau van D66.

'Ik word hoofd van het fractiebureau', laat Evans-Knaup weten in een reactie aan AT5. 'Ik ben verantwoordelijk voor de ondersteuning van D66-raadsleden. Deze moet na de verkiezingsoverwinning flink worden uitgebreid. Er zijn veel nieuwe fractieleden en de partij krijgt nu ook een nieuwe rol. Daar moet goede ondersteuning voor komen. We hebben nu vier inhoudelijke medewerkers en die club ga ik leiden.' 

Is het niet raar dat u nu opeens actief bent voor D66?

'Ik ben al lange tijd landelijk lid van D66, ook toen ik voor Red Amsterdam in de raad zat. Ik vind het niet raar dat je landelijk een andere partij steunt, je ziet dat bij veel mensen die actief zijn voor een lokale partij die in de landelijke politiek ontbreekt. 

Daarnaast past de hervormingsagenda van D66 en GroenLinks erg bij Red Amsterdam, er zitten veel overeenkomsten tussen deze agenda en ons verkiezingsprogramma. Ik ben daar erg blij mee.'

Was u ook zo blij met de verdubbeling van de parkeervergunningen
'Bij politiek hoort compromissen sluiten. Daarbij moet niet vergeten worden dat je per uur in het centrum vijf euro betaalt en bij mij in de straat volgens mij vier euro per uur. Nu, zelfs na de verdubbeling betaal je dan twee euro per dag om de auto voor je deur neer te zetten. Ik vind dat goed verdedigbaar. 

U was altijd als oppositiepartij een kritische controleur van de wethouders en nu zit u opeens bij de grootste coalitiepartij. Dat betekent wel een heel andere rol.
Dat valt denk ik wel mee. D66 is een groot voorstander van het dualisme. Zij zullen hun eigen wethouders net zo kritisch controleren als in de tijd dat ze in de oppositie zaten.