Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Alle leden Vak410 niet welkom bij Heracles - Ajax

24 april 2014, 14.09 uur · Aangepast 28 april 2014, 18.09 uur

Alle leden van Vak410, een deel van de fanatieke aanhang van Ajax, zijn komende zondag niet welkom bij het duel Heracles - Ajax in Almelo.

Dit laat Ajax donderdag aan het begin van de middag weten. Het gaat om alle leden van Vak410 met een seizoenskaart, dus ook aanhangers die zondag niet bij het verstoorde bekerduel PEC - Ajax aanwezig waren.

Volgens Ajax zijn er dit seizoen al veel incidenten geweest met fanatieke Ajax-supporters en was het vuurwerk tijdens de bekerfinale de druppel. Maar omdat niet duidelijk is welke supporters specifiek achter de actie zitten, kiest Ajax ervoor om het hele sfeervak toegang tot de wedstrijd te ontzeggen.

Het gaat om ongeveer 100 kaarten die door deze maatregel geblokkeerd zijn. Ze gaan niet opnieuw in de verkoop. Het uitvak is daarmee van 500 naar 400 Ajax-supporters teruggebracht.

Vak410 leden die gekocht hebben voor Heracles Almelo - Ajax worden niet toegelaten tot de wedstrijd 1/2

— Ajax Supporterszaken (@AjaxSupport) April 24, 2014

Overnames van of door Vak410 leden zijn dan ook niet mogelijk 2/2 #ajaxsupport #heraja

— Ajax Supporterszaken (@AjaxSupport) April 24, 2014

'Geen incidenten'
Woensdag zegden de fanatieke supporters van Ajax nog toe dat er zondag geen ongeregeldheden plaats zullen vinden in Almelo. 'Wij zijn het eens geworden dat alle Ajacieden welkom zullen zijn, ook met de kaarten voor de neutrale vakken. Zolang iedereen naar zijn eigen stoel gaat, worden ze toegelaten. En dan wordt het zondag één groot feest', stelde een woordvoerder.