Start van hoofdcontent

Stad

nl

Roemeense playmate moet de cel in

24 april 2014, 17.56 uur · Aangepast 25 april 2014, 01.36 uur · Foto: Frank Buis

De Roemeense Natalia Mateut, die in eigen land vooral bekend is als zwoele playmate, is hier in Amsterdam veroordeeld tot een maand cel.

De sexy Natalia is bekend van onthullende foto's en ze is de dochter van oud-voetballer Dorin Mateut. Maar in 2011 haalde ze ook het nieuws toen ze door het zakkenrollersteam opgepakt werd in de Warmoesstraat. Ze werd samen met haar vriend Valentin en twee anderen aangehouden op verdenking van creditcardfraude.

Haar vriend moest voor de rechter verschijnen, maar Natalia was na vier dagen weer vrij en vertrok naar Roemenië. Afgelopen december werd er toch uitspraak gedaan door de rechter. Natalia werd tot een maand cel veroordeeld voor het kopen van Burberry-producten met een valse creditcard. De celstraf is onvoorwaardelijk. Aangezien Natalia maar kort in voorarrest zat, moet ze dus nog praktich een hele maand de cel in.

De playmate was echter niet aanwezig bij de uitspraak op 16 december en heeft zich sindsdien niet gemeld. Ze staat nu gesignaleerd. Wanneer ze tegen de lamp loopt, zal ze alsnog een maand de cel in moeten.