Start van hoofdcontent

Stad

nl

Experiment met 'aso-familie' in containerwoning compleet mislukt

2 mei 2014, 09.28 uur · Aangepast 2 mei 2014, 23.30 uur

Een proef met het Roma-gezin Dimitrov uit Noord dat wegens extreme overlast van de Eierlandstraat moest verhuizen naar twee containers op een braakliggend terrein, lijkt compleet mislukt.

Over twee weken dient een kort geding om de familie uit de containers te zetten, meldt De Telegraaf. De familie Dimitrov werd vorig jaar uit haar appartement gezet wegens jarenlange geluidsoverlast, vernielingen en intimidaties van omwonenden en professionals. Ze kregen een laatste kans om 'normaal woongedrag' aan te leren op een afgelegen plek bij de ringweg A10.

Maar het gezin houdt zich ook daar niet bepaald aan normale leefregels. Ook is er een huurachterstand van een paar duizend euro. Tom de Heer, een van de advocaten van de Dimitrovs, maakt zich zorgen over de toekomst van het gezin. 'Want waar moeten ze dan heen? Het is nogal wat om ze ook hier uit te zetten.'

UPDATE 11.15 uur
Een woordvoerder van de gemeente laat weten dat het kort geding is aangespannen door woningcorporatie Rochdale. 'De reden is een grote huurachterstand en het feit dat de familie zich niet aan de gemaakte woonafspraken houdt', stelt een woordvoerder.

'Als de familie van de rechter de woning uit moet bieden wij geen nieuwe oplossing. We maken geen onderscheid tussen verschillende huurders. Ze kunnen dan alleen nog een beroep doen op maatschappelijke opvang'.