Start van hoofdcontent

Stad

nl

Ontspoorde tram richt chaos aan in Zuid

10 mei 2014, 09.19 uur · Aangepast 13 mei 2014, 15.21 uur

Een ontspoorde tram heeft vannacht een spoor van vernieling aangericht in de Herculesstraat in Zuid. Meer dan tien auto's raakten zwaar beschadigd. Er is niemand gewond geraakt.

Het ongeval gebeurde rond half één, toen volgens ooggetuigen tramlijn 5, die onderweg was naar de remise in de Havenstraat, vanaf de Stadionweg rechtsaf de Herculesstraat indraaide. De tram liep uit de rails en ramde meerdere auto's, die waarschijnlijk total loss zijn. Voor zover bekend zaten er geen passagiers in de tram. Het GVB liet weten dat de trambestuurder erg geschrokken is, maar niet gewond is geraakt. 

Het voertuig sloeg onverwacht af omdat een wissel verkeerd stond. Omdat de trambestuurster er vanuit ging dat ze rechtdoor zou gaan had ze haar snelheid niet aangepast. Daardoor vloog de tram uit de bocht en kwam naast de rails terecht. De GVB onderzoekt nog hoe het kan dat de wissel verkeerd stond.

De ravage was enorm. De politie heeft de Herculesstraat vannacht lange tijd afgezet voor sporenonderzoek en het maken van foto's.