Start van hoofdcontent

Stad

nl

Marokko neemt strafvervolging Hamza B. over

15 mei 2014, 00.49 uur · Aangepast 16 mei 2014, 19.21 uur

Het Openbaar Ministerie gaat nauwer samenwerken met Marokkaanse autoriteiten. Het OM heeft het strafdossier van de 26-jarige Hamza B., verdachte in de Staatsliedenbuurt-zaak, overgedragen aan de autoriteiten in Marokko.

Hamza B. vluchtte naar Marokko. 'Iemand die in Marokko is en een Marokkaanse nationaliteit heeft, kan niet worden uitgeleverd.' Dit zei hoofdcommissaris Pieter-Jaap Aalbersberg in het AT5-programma Het Verhoor.

Een delegatie van het Openbaar Ministerie en de nationale politie eenheid is afgereisd naar Marokko om het strafdossier van Hamza B. officieel over te dragen aan de Marokkaanse autoriteiten. 'Zelfs de twee politie-agenten die beschoten zijn, worden gehoord in Marokko', aldus Aalbersberg.'Eingelijk is de boodschap; vluchten kan niet meer.'

De 26-jarige B. wordt door het Openbaar Ministerie gezien als schutter van de beruchte schietpartij in de Staatsliedenbuurt op 29 december 2012. Het DNA van Hamza B. is gevonden in de Audi die werd gebruikt door de daders van de liquidatie. Ook is er DNA van Hamza B. gevonden in een bivakmuts die gebruikt zou zijn bij de schietpartij.

Bekijk hier de hele uitzending van Het Verhoor.