Start van hoofdcontent

Stad

nl

Van Gaal naar United; 'Truus wilde met pensioen'

20 mei 2014, 09.27 uur · Aangepast 20 mei 2014, 21.39 uur

Als het aan zijn vrouw had gelegen, was bondscoach Louis van Gaal (62) deze zomer na het WK volledig gestopt met zijn werkzaamheden in het internationale topvoetbal.

'Truus wilde met pensioen, ik wilde naar Engeland. Gelukkig is het Engeland geworden', grijnsde de nieuwe coach van Manchester United maandagavond in het tv-programma RTL Late Night.

Van Gaal en zijn vrouw stoppen nu wel als ambassadeurs van 'hun' stichting Spieren voor Spieren, dat geld inzamelt voor onder meer onderzoek naar veelvoorkomende spierziektes. Meervoudig olympisch zwemkampioen Pieter van den Hoogeband neemt de voortrekkersrol van het duo over. Van Gaal en zijn vrouw, die sinds 2000 betrokken zijn bij de stichting, blijven op de achtergrond nog wel actief voor Spieren voor Spieren.

'Het eerste gala in 2000 leverde 30.000 gulden op. Nu zitten we op een jaaromzet van ruim 3 miljoen euro. Pieter heeft alles in zich om deze functie te gaan vervullen. Maar het zal niet makkelijk voor hem zijn. Want hij moet bijvoorbeeld ons opvolgen', sprak Van Gaal vertrouwde taal.