Start van hoofdcontent

Stad

nl

Tientallen klachten over 'Watergate': 'Jij eruit of flesje weg'

10 juni 2014, 19.38 uur · Aangepast 12 juni 2014, 19.45 uur

Onder bezoekers van het Amsterdam Open Air is er veel onbegrip over het drinkwaterbeleid, sinds vanmiddag stroomt de e-mailbox van AT5 vol met klachten.

De teneur van de mails is behalve de verbazing over het niet mogen vullen van flesje ook de manier waarop de beveiliging te werk ging. Zo schrijft een bezoekster: 'Toen we richting de uitgang van de wc gingen met ons gevulde flesje water, werd deze vervolgens uit onze hand getrokken! "Wat begrijpen jullie niet, jullie mogen jullie flesjes niet vullen!", schreeuwde de bewaker.'

Bezoekers die weigerden hun flesje weg te gooien kregen de keuze: 'Mijn flesje is voor mijn neus leeg gegooid nadat ik hem had gevuld met de woorden 'Jij eruit of je flesje weg'.

En de controle bij de uitgang van de toiletten was bij vlagen wel erg grondig. 'Zelfs bij het verlaten van het toilet werden tassen geopend, dit zonder eerst te vragen maar gewoon door asociaal tasjes uit handen te trekken.' 

In de vergunning die stadsdeel Zuidoost heeft afgegeven staat vermeld dat het festival gratis drinkwatervoorzieningen moet aanbieden. Met het plaatsen van de kranen is hier volgens het stadsdeel aan voldaan, en dus wat dat betreft volgen er geen consequenties.