Start van hoofdcontent

Cultuur

nl

Fault in our Stars-bankje op Leidsegracht

1 juli 2014, 11.45 uur · Aangepast 3 juli 2014, 13.12 uur

De gemeente gaat op de Leidsegracht een speciaal bankje plaatsen naar aanleiding van de film 'The Fault in our Stars'. In die film hebben de hoofdpersonen, op het betreffende bankje, een gesprek dat resulteert in een uitbundige zoenscène.

Stadsdeel Centrum hoopt met het bankje alle fans van de jeugdroman en bijbehorende film een groot plezier te doen. Opnames voor de film vonden afgelopen zomer al plaats. Het betreffende bankje aan de Leidsegracht is daarna verdwenen. Volgens een woordvoerder van de gemeente is het een raadsel wat er met het bankje gebeurd is. Mogelijk hebben fans het bankje eerder losgerukt: 'Het was een verouderd bankje. Met enig geweld is dat wel los te wrikken', aldus de gemeente.

Sinds de film in de Verenigde Staten in première ging, zijn er regelmatig fans die selfies komen nemen op de betreffende plek aan de gracht. Ook is de plek opgenomen is de wandeltocht die langs alle belangrijke plekken in de stad leidt.

De gemeente wil het bankje voor 10 juli plaatsen, dan gaat The Fault in our Stars namelijk draaien in de Nederlandse bioscopen.