Start van hoofdcontent

Stad

nl

Hoofdverdachte moord Omar Kourrich overleden

2 juli 2014, 14.52 uur · Aangepast 2 juli 2014, 17.04 uur

De hoofdverdachte in de Tjeukemeermoord, Engin K., is vandaag dood in zijn cel in Zwolle aangetroffen. Dat maakte zijn advocaat Eric Steller bekend.

Het Openbaar Ministerie verweet K. dat hij betrokken was bij de moord op de 35-jarige Omar Kourrich uit Amsterdam. Het verbrande lijk van Kourrich werd vorig jaar bij het Tjeukemeer in Friesland aangetroffen.

Volgens advocaat Eric Steller is er sprake van een natuurlijke dood. 'Het eerste sectierapport laat geen onregelmatigheden zien', zegt Steller. De rechtszaak tegen K. zou in september worden behandeld. Deze strafzaak is nu van de baan.

K. heeft altijd gezwegen over de verdenking van het Openbaar Ministerie. Zijn advocaat is teleurgesteld dat er nu nooit duidelijkheid over de betrokkenheid van K. zal komen. 'Wij vonden dat we een goed verhaal hadden', zegt Steller, die stelt dat zijn cliënt niet betrokken was bij de moord.

Naast Engin K. zijn er nog vier andere verdachten in deze zaak, onder wie zijn zoon. Het is nog onduidelijk wanneer deze zaken inhoudelijk worden behandeld.