Start van hoofdcontent

Cultuur

nl

Fans 'The Fault in Our Stars' teleurgesteld om bankje

4 juli 2014, 21.26 uur · Aangepast 6 juli 2014, 21.30 uur

Amsterdam is een toeristenattractie rijker: het bankje ter hoogte van nummer 6 op de Leidsegracht. Tenminste, op de plek waar het bankje zou moeten staan, want die is op mysterieuze wijze verdwenen.

Het bankje werd gebruikt voor opnames van de film The Fault in Our Stars, een romantische dramafilm waarin een doodziek meisje een relatie aanknoopt met een jongen. Het bankje is bekend omdat de twee er heftig met elkaar zoenen. 

Maar het is gestolen, en niemand, zelfs het Stadsdeel, weet waar het is gebleven. Op de plek staat nu een bloembak, die geplaatst is door omwonenden. En dat stelt veel filmfans teleur. 

'Het bankje staat er niet. Ik had al gehoord dat het een probleem was, dus we moesten even komen kijken,' zegt één van hen.  'Ik kom hier, en al mijn vrienden hebben het gezien, dus ik moest even een foto maken om te laten zien dat ik er ben geweest,' verklaart een ander.

De romantische dramafilm gaat op 10 juli in première. Voor die tijd zet Stadsdeel Centrum een nieuwe bankje neer. Waarschijnlijk wordt het dan nog drukker op de Leidsegracht.