Start van hoofdcontent

Politiek

nl

'Faillissement Dierenambulance zinloze kapitaalvernietiging'

11 juli 2014, 16.25 uur · Aangepast 12 juli 2014, 12.48 uur

GroenLinks heeft vragen gesteld aan verantwoordelijk wethouder Laurens Ivens (Dierenwelzijn) over het dreigende faillissement van de Dierenambulance.

Gisteren luidden medewerkers van de Dierenambulance in het AT5 Nieuws de noodklok over het, in hun ogen, op handen zijnde faillissement van de dienst. Volgens medewerkers dreigt er binnen nu en twee jaar een einde te komen aan de Dierenambulance door teruglopende giften en een halvering van de subsidie. 

GroenLinks wil nu onder meer van de wethouder weten of het niet beter is niet langer subsidie te verstrekken, maar afspraken te maken over een blijvende financiering van de Dierenambulance. 

'Kapitaalvernietiging'
'GroenLinks is van mening dat de dierenambulance een belangrijke maatschappelijke taak heeft, doordat ze dieren in nood helpt', schrijft de partij. 'Dat daar, geheel of gedeeltelijk, voor betaald wordt door de eigenaars van huisdieren in nood lijkt ons redelijk. Het is echter vreemd om te spreken van 'subsidie', in geval van vrijlevende dieren in nood, omdat in dat geval in feite sprake is van het afnemen van een dienst bij de Dierenambulance Amsterdam. (...) Als de Dierenambulance failliet zou gaan, zou de gemeente deze taak zelf moeten gaan uitvoeren, tegen vergelijkbare, of hogere kosten. Het failliet laten gaan van de dierenambulance is in die zin dan ook zinloze kapitaalvernietiging'.

Gesprek
Wethouder Ivens heeft al aangegeven op korte termijn in gesprek te gaan met medewerkers van de dierenambulance.  

Zorgelijk. Ga snel in gesprek. #dierenwelzijn@AT5: De dierenambulance in de stad vreest voor een faillissement: http://t.co/0oYX6tmoCI

— Laurens Ivens (@LaurensIvens) July 10, 2014