Start van hoofdcontent

Cultuur

nl

Gezocht: 'rebelse' nachtburgemeester

15 juli 2014, 23.19 uur · Aangepast 16 juli 2014, 13.00 uur

De ambtstermijn van nachtburgemeester Mirik Milan is na twee jaar bijna verlopen. Daarom worden er binnenkort verkiezingen gehouden voor een opvolger.

Iedereen die zich geroepen voelt om de rol van party-animal en vertegenwoordiger van het Amsterdamse nachtleven op zich te nemen kan zich tot en met vrijdag 5 september inschrijven op de website. Daarna volgt een verkiezing door een jury en het publiek op 18 september in Club Trouw.

Er worden wel wat eisen gesteld aan de nieuwe nachtburgemeester, zo is de jury op zoek naar een 'rebel in een maatpak'. Iemand die gevraagd en ongevraagd advies geeft aan alle deelnemers van de nacht. Niet alleen aan het uitgaanspubliek dus, maar ook aan het stadsbestuur en de burgemeester.

Huidig nachtburgemeester Milan wordt door de organisatie van de verkiezing bedankt voor zijn inzet, de afgelopen twee jaar. Zo heeft hij mede gezorgd voor de eerste 24-uurs horeca vergunningen. Maar staat het ambt van nachtburgemeester inmiddels ook internationaal op de kaart. Zo hebben Parijs, Nantes en Toulouse sinds kort een nachtburgemeester en wordt daaraan gewerkt in Berlijn, Keulen en Sao Paulo.

Kortgeleden riep Mirik Milan de organisatoren van een illegale 'protest' rave nog om samen met hem de clubscene in de stad te veranderen.