Start van hoofdcontent

Stad

nl

Gemeente geeft toestemming voor stille tocht

22 juli 2014, 15.56 uur · Aangepast 23 juli 2014, 20.58 uur

Zo'n 350 mensen hebben zich tot nu toe via Facebook aangemeld voor de stille tocht die woensdagavond wordt georganiseerd voor de slachtoffers van de vliegramp met vlucht MH17.

De organisatie wil de stille tocht om 20.00 uur op de Dam laten beginnen. De bedoeling is daarna via het Leidseplein weer naar de Dam te lopen. De organisatoren zijn momenteel bezig de benodigde vergunningen voor de bijeenkomst rond te krijgen en horen vanmiddag meer van de gemeente, meldt de organisatie op Facebook.

Maandagavond hielden zo'n vijftig mensen een minuut stilte op het Museumplein om de slachtoffers van de vliegramp te herdenken. Voor die actie hadden ruim tweehonderd mensen zich aangemeld, maar dat aantal viel mogelijk lager uit vanwege het slechte weer. Woensdagavond lijkt het weer beter te zijn en is de opkomst naar verwachting hoger.

UPDATE 13.45 uur:
De gemeente heeft toestemming gegeven voor de stille tocht. Wel is de route iets aangepast, meldt de organisator. De deelnemers lopen een ronde door de stad via het Rokin, de Munt, Vijzelstraat, Vijzelgracht, Weteringschans, Leidseplein, Marnixstraat, Rozengracht en Raadhuisstraat om weer te eindigen op de Dam.

Daar worden witte ballonnen opgelaten, gevolgd door een minuut stilte. De organisatie roept mensen op iets wits te dragen. Dinsdag aan het begin van de middag hadden op Facebook zo'n 375 mensen aangegeven dat ze gaan.

AT5 zendt de stille tocht woensdag live uit.