Start van hoofdcontent

Politiek

nl

Kritisch rapport over reorganisatie gemeente

22 juli 2014, 22.22 uur · Aangepast 23 juli 2014, 12.40 uur

Door 'slecht leiderschap' en 'gebrekkig overzicht' dreigt de gemeentelijke reorganisatie, waarbij duizenden banen verdwijnen, in het honderd te lopen.

Dat schrijft De Telegraaf. De krant heeft een nog geheim rapport over de reorganisatie, geschreven door onderzoekers in opdracht van de gemeente, in handen. Het stadsbestuur werd in februari vertrouwelijk over het rapport begepraat. 

De onderzoekers geven de reorganisatie het stempel 'oranjerood'. Dat is maar een stap verwijderd van 'rood', dat betekent dat de situatie zo problematisch is dat het onoplosbaar wordt genoemd. Zij schetsen een hoop problemen. Zo wordt de kern van de reorganisatie uit het oog verloren, geven leidinggevenden te weinig uit handen en is de sfeer onder ambtenaren 'technocratisch'. 

De SP stelde vandaag schriftelijke vragen aan het stadsbestuur. Raadslid Peter Kwint wil dat ambtenaren beter bij de reorganisatie worden betrokken. 'Deze mensen zijn elke dag op de werkvloer aanwezig, maar lijken nu geen idee te hebben van het doel van de reorganisatie. Ook voelen ze zich niet gehoord.'

Rekenkamer
Er zijn al langer zorgelijke berichtgeving over de op handen zijnde reorganisatie van de stad. Zo bleek eerder dat de Centrale Ondernemingsraad dwars lag en bracht de Rekenkamer een half jaar geleden ook een kritisch rapport uit.