Start van hoofdcontent

Stad

nl

Gebouw Club Marcanti krijgt eindelijk nieuwe bestemming

23 juli 2014, 15.48 uur · Aangepast 23 juli 2014, 22.38 uur

Het gebouw aan de Jan van Galenstraat waar ooit Club Marcanti in huisde, krijgt een nieuwe bestemming en ook een nieuwe naam: De Marktkantine

Het is de bedoeling dat creatieve ondernemers, evenementen en een nieuw restaurant het gebouw nieuw leven in blazen. Dat meldt de website Djbroadcast.netEelko Anceaux, ook bekend van de Chemistry feesten, is de initiatiefnemer van het vijf jaar durende project.

'Op dit moment wordt het restaurant gebouwd dat medio september open gaat', aldus Anceaux. 'Vanaf 1 augustus gaan we creatieve ondernemers onderbrengen in de kantoren en vanaf eind augustus gaan we op regelmatige basis events opzetten.'

In het begin zullen dit evenementen van externe partijen zijn, maar in de loop van 2015 zal er steeds meer eigen programma worden georganiseerd. 

Sluiting Marcanti
Club Marcanti moest in 2010 de deuren sluiten omdat de exploitant niet de juiste papieren had voor een definitieve vergunning. Een voorlopige vergunning zat er ook niet in, omdat Marcanti-bezoekers in het verleden te veel overlast op straat hadden veroorzaakt.