Start van hoofdcontent

Stad

nl

Fietser zwaargewond na botsing met taxi

24 juli 2014, 12.18 uur · Aangepast 27 juli 2014, 13.14 uur · Foto: Martin Damen

Een fietser is woensdagavond na een aanrijding met een taxi zwaargewond geraakt.

Het incident gebeurde op de Nieuwezijds Voorburgwal ter hoogte van de Mozes en Aäronstraat rond 23.30 uur. Een ooggetuige meldt dat de taxichauffeur doorreed na een eerdere botsing in de buurt van de Martelaarsgracht. De fietser reed achter de taxi aan om verhaal te halen en blokkeerde met zijn fiets de auto. De ooggetuige meldt dat de taxichauffeur de fietser vervolgens opzettelijk aanreed.  

De fietser raakte gewond aan zijn been en borstkas en werd met spoed door een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. 

Onderzoek
Een politiewoordvoerder laat donderdagmorgen weten dat er woensdagavond 'een incident' heeft plaatsgevonden ter hoogte van de Martelaarsgracht. Onduidelijk is nog wat zich precies heeft afgespeeld. De taxi is na dit incident weggereden

Een 38-jarige Amsterdammer op een elektrische fiets zette de achtervolging in. Hij is, onder voor de politie nog onduidelijke omstandigheden, verderop door de taxi aangereden. 

Of er sprake is van opzet wordt nog onderzocht. De politie laat weten dat er in ieder geval geen alcohol in het spel was. De taxichauffeur, een 46-jarige man uit Almere, zit nog vast. Het 38-jarige slachtoffer ligt nog in het ziekenhuis. Hij heeft onder meer een klaplong. 

TCA
Een woordvoerder van taxibedrijf TCA laat weten het onderzoek naar het incident af te wachten.