Stad

Van Gaal wint eerste wedstrijd met ruime cijfers

24 juli 2014, 10.08 uur · Aangepast 24 juli 2014, 14.11 uur

Louis van Gaal heeft in zijn eerste oefenwedstrijd als trainer van Manchester United zijn nieuwe ploeg ruim zien winnen van Los Angeles Galaxy.

Voor liefst 86.000 toeschouwers in de Rose Bowl van Pasadena werd het 7-0 voor de Engelsen.

Voor rust hadden Danny Welbeck en Wayne Rooney ManUnited al een comfortabele voorsprong bezorgd. Rooney keerde in de tweede helft niet terug maar zag vanaf de kant hoe zijn ploeg uitliep naar 7-0 door doelpunten van Reece James (2) en Ashley Young (2). Robin van Persie ontbrak nog wegens vakantie.

Een kleine 2 weken geleden bereikte de aanvaller met Oranje de derde plaats op het WK. Bondscoach Van Gaal ging 4 dagen na dat laatste WK-duel met Brazilië al aan de slag bij zijn nieuwe club.