Start van hoofdcontent

Stad

nl

68-jarige man neergestoken bij dappere reddingspoging

24 juli 2014, 15.55 uur · Aangepast 4 augustus 2014, 23.26 uur

In Zuidoost werd dinsdag een 28-jarige vrouw doodgestoken. Een 68-jarige fietser probeerde haar nog te redden en werd zelf neergestoken. Aan AT5 vertelt hij zijn verhaal.

De 68-jarige buurtbewoner fietste dinsdag de Alfred Döblinstraat in, toen hij de vrouw zag liggen met een grote man bovenop haar. De belager maakte slaande bewegingen. De fietser dacht dat de vrouw in elkaar geslagen werd, liep erop af en zag dat ze onder het bloed zat. Het bleek een steekpartij.

De buurtbewoner snelde naar een gezondheidscentrum en riep daar dat ze 112 moesten bellen. Toen liep hij terug naar de gewelddadige worsteling, maar de vrouw en haar belager waren verdwenen. De man volgde het bloedspoor naar een binnentuin en zag daar weer hetzelfde bloederige tafereel.

Twee messteken
Hij riep andere omstanders op om de politie te bellen. Dat werd gezien door de belager met het mes. Die kwam vervolgens op de 68-jarige man. De buurtbewoner sprong op zijn fiets, maar werd achterhaald. Hij kreeg zelf ook twee messteken in zijn rug. Hij viel van zijn fiets, en rende ervandoor. 'Als ik niet had kunnen opstaan was ik ook doodgestoken', zegt hij.

Voor de dubbele steekpartij zit een 53-jarige man vast. De reden van de moord zou in de relationele sfeer liggen.