Start van hoofdcontent

Stad

nl

Illegale party 'Anonymous Rave' op 27 september

25 juli 2014, 13.35 uur · Aangepast 25 juli 2014, 19.34 uur

De organisatie achter Anonymous Rave heeft op Facebook de datum van de illegale rave-party bekendgemaakt. Het feest met ruim 55.000 aanmeldingen zou op 27 september ergens in de binnenstad worden gehouden.

Waar de 'megarave' precies komt is niet bekend. Eerder zei nachtburgemeester Mirik Milan dat het niet zomaar een hype is en dat het feest er echt gaat komen. Milan heeft contact gehad met de organisatoren en denkt niet dat het uit de hand zal lopen. 'Deze jongens willen de stad niet kapotmaken'.

De organisatoren schrijven op de Facebookpagina dat zij de rave organiseren uit onvrede. Zij zijn het niet eens met het beleid van de Amsterdamse club scene. Zo vinden ze dat het afgelopen moet zijn met onder meer betalen om naar de toilet te gaan, vroege sluitingstijden, hoge drankprijzen en onvriendelijke portiers.

Tom Verstappen organiseerde in het verleden illegale rave-parties. Hij zei eerder dat het feest geen succes gaat worden. 'Het is praktisch onmogelijk om een stage op te bouwen in het centrum van Amsterdam.'

UPDATE 13.45 uur:
De gemeente zegt al enige tijd in gesprek te zijn met de organisatoren. Volgens een woordvoerder zijn er inderdaad 'bepaalde plannen', maar gaat het niet om een illegale rave in het centrum. 'We maken ons dan ook geen zorgen. Binnenkort zullen de organisatoren hun plannen bekendmaken.'