Start van hoofdcontent

Stad

nl

Gevaarlijke verkeerssituatie door nieuwe opstapsteiger

25 juli 2014, 17.01 uur · Aangepast 28 juli 2014, 05.14 uur

De nieuwe opstapsteiger achter het Centraal Station, die chaos op de pont moet voorkomen, zorgt nu zelf voor gevaarlijke situaties. Fietsers en voetgangers komen na het uitstappen namelijk massaal op het aangrenzende fietspad terecht.

Begin juli plaatste de gemeente een nieuwe opstapsteiger voor een extra pont achter het Centraal Station. Door de drukte ontstonden eerder namelijk op de pont gevaarlijke situaties. Maar nu is de nieuwe steiger zo geplaatst dat iedereen die de pont af komt, direct op het aangrenzende fietspad terecht komt.

'Als je in de haast bent dan kan het zijn dat je wordt aangereden', vertelt een voorbijganger. 'Sommigen komen van links, anderen van rechts. Het is een beetje druk', aldus een fietser.

Het GVB zegt niet verantwoordelijk te zijn voor de chaotische situatie. 'Wij zijn verantwoordelijk voor het veilig overbrengen van de mensen met het veer. Wanneer we de openbare weg raken, zijn we niet meer verantwoordelijk. Mensen zijn vooral zelf verantwoordelijk voor hun veiligheid, zeker als ze een openbare weg oprijden. Daar kan je niet zomaar gaan stil staan met je fiets.'