Start van hoofdcontent

Stad

nl

IJburgers boos om sluiting Nuonweg

25 juli 2014, 17.41 uur · Aangepast 27 juli 2014, 12.27 uur

IJburgers zijn boos dat zij sinds donderdagnacht niet meer over de Nuonweg kunnen rijden. Met de opening van de nieuwe Fortdiemerdamweg is de Overdiemerweg over het Nuon-terrein namelijk volgens afspraak dichtgegaan.

De Nuonweg verbindt IJburg met Diemen en geeft toegang tot een groot winkelcentrum waar IJburgers graag hun boodschappen doen. Door het sluiten van de Nuonweg moet er nu dus flink omgereden worden.

'Ik vind het belachelijk, want nu moet ik via Diemen naar Muiden rijden om alleen maar onze boodschappen te doen. Voorheen was het een kilometer en nu ik weet niet hoe lang. Ik vind het een belachelijke situatie', reageert een automobilist. 'Ik woon op IJburg en maak regelmatig gebruik van de weg. Heel veel mensen uit IJburg gaan hun boodschappen halen bij de Maxis en dat kan niet meer.'

Winkelcentrum Maxis spande met steun van de gemeente Amsterdam een juridische procedure aan tegen de sluiting van de weg. De voorzieningenrechter besloot echter gisteren dat de weg niet open hoeft te blijven. De rechter oordeelde dat de Nuonweg een tijdelijke oplossing betrof die nu kan worden teruggedraaid.

Jorrit Nuijens van GroenLinks is het met de rechter eens. 'Het is terecht dat de weg is afgesloten. Dat zijn de afspraken die we jarenlang gemaakt hebben met de gemeente Diemen. Dat is ook het investeringsklimaat waarin ondernemers op IJburg en ondernemers in Diemen vanuit zijn gegaan toen ze zich vestigden.'