Start van hoofdcontent

Stad

nl

Weduwnaar verwezenlijkt droom vrouw met zeilreis

25 juli 2014, 19.31 uur · Aangepast 26 juli 2014, 14.32 uur

Met zijn tweeën de wereld rond zeilen, dat was de droom van Luc Overtoom en zijn vrouw Trudy. Toen zij in 2011 aan kanker overleed, besloot Luc de droom alsnog waar te maken, maar nu ook om geld in te zamelen voor kankeronderzoek.

'In eerste instantie wilde ik de boot verkopen na haar overlijden, want wat zou ik nou alleen moeten doen. Na een jaar kwam dit idee naar boven en heb ik de VU aangeschreven met dit plan en daar hebben ze heel enthousiast op gereageerd', legt Overtoom uit.

Overtoom gaat twee jaar lang de wereld rond zeilen en dat valt vrienden en familie best een beetje zwaar. 'Ik vind het wel jammer dat hij vertrekt. Ik ben natuurlijk heel trots op hem dat hij de uitdaging is aangegaan', zegt zoon Alexander. 'Het is wel lang om twee jaar een nauwe vriend zo ver over de horizon te verliezen', vult vriend Hein Hamer aan.

Om geld in te zamelen kunnen mensen een plaats kopen om een etappe mee te zeilen. Overtoom hoopt met de zeilreis 1,6 miljoen euro op te halen. Hij begint zaterdag aan zijn grote avontuur.