Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Ajax verslaat Benfica en wint Eusebio Cup

27 juli 2014, 00.56 uur · Aangepast 27 juli 2014, 16.08 uur · Foto: mokum1905

Ajax heeft zaterdagavond Benfica in een oefenduel met 0-1 verslagen. Daarmee is de eerste prijs in het nieuwe seizoen de Eusibio Cup.

De beker is vernoemd naar clublegende Eusébio da Silva Ferreira, ook wel Mister Benfica genoemd. De cup wordt sinds 2008 aan het begin van het nieuwe seizoen in Portugal gespeeld, als een laatste oefenwedstrijd. Zaterdagavond was Ajax met 0-1 te sterk voor de ontvangende club.

Het enige doelpunt wordt gemaakt in minuut 41 van de wedstrijd, als verdediger Bruno César een voorzet van Ricardo Kishna in het eigen doel tikt. Trainer Frank de Boer begon met aanwinsten Nick Viergever en Arek Milik in de basis. Viergever werd opgesteld als verdedigende middenvelder, de Poolse spits Milik stond in de punt van de aanval. Lasse Schöne en Ricardo Kishna bezetten de flanken. 

De Boer kondigde voor de wedstrijd aan dat de opstelling tegen Benfica grotendeels dezelfde is als die in de wedstrijd tegen PEC Zwolle, volgende week zondag om de Johan Cruijff Schaal. Eerder op de zaterdag verloren de reserves van Ajax met 4-3 van Jong Benfica.