Start van hoofdcontent

Stad

nl

Overvloedige neerslag legt stad volledig lam

28 juli 2014, 19.07 uur · Aangepast 29 juli 2014, 10.27 uur

De forse regenbuien hebben vandaag voor flinke overlast gezorgd. De brandweer werd overstelpt met telefoontjes van mensen die kampten met ondergelopen kelders en overstromende rioleringen.

In sommige straten stond het water zo hoog dat het woningen binnenliep. Volgens een woordvoerder stond de telefoon roodgloeiend en kwamen er honderden meldingen binnen. De brandweer rukte tientallen keren uit, alle voertuigen waren in de binnenstad op straat.

Vanwege de vele meldingen moesten keuzes worden gemaakt en ging de brandweer vooral naar situaties die gevaar konden opleveren. Zo dreigde het dak van een kantoor in Duivendrecht het te begeven nadat het door een verstopping helemaal vol water was gelopen. De brandweer heeft het weggepompt en aan de dienst Bouw en Woningtoezicht overgedragen.

In de loop van de middag werd het droog en hoefde de brandweer nog maar op enkele plekken te hulp te schieten voor wateroverlast. Ook het tramverkeer ondervond last van de hevige regenval. Het water zorgde ervoor dat een tram in de remmen schiet als er iemand onder dreigt te komen.

Ook op Schiphol waren de gevolgen van de hevige regenval ook te merken, vele vluchten waren vertraagd. Op trein- en metrostations zorgde het regenwater voor een waterballet in de looptunnels

Nog vele andere foto's die Gespot binnengekomen, zijn hier terug te zien

Heesakkers, Peter