Start van hoofdcontent

Stad

nl

Gepakte Ajax-vandalen komen niet uit Amsterdam

31 juli 2014, 20.17 uur · Aangepast 1 augustus 2014, 10.36 uur

Nadat de politie donderdagochtend foto's van vijf gezochte voetbalvandalen op internet had gezet, was de identiteit van drie van hen donderdagmiddag al bekend.

Ze hebben zich bij de politie gemeld. Het zijn een 19-jarige man uit het Noord-Hollandse Assendelft en twee mannen van 24 jaar uit Heeze (Noord-Brabant) en West-Graftdijk (Noord-Holland). Voor zover bekend hebben de andere twee vandalen zich niet gemeld.

De mannen worden verdacht van het verstoren van de bekerfinale in de Rotterdamse Kuip op 20 april. Maandag werden al 22 mensen aangehouden voor de ongeregeldheden tijdens de wedstrijd tussen Ajax en PEC Zwolle. Volgens het Openbaar Ministerie (OM) blijkt uit beeldmateriaal dat ook de vijf van wie de afbeeldingen online zijn gezet strafbare feiten hebben gepleegd.

In totaal hebben de rechercheurs zo'n 40 verdachten in beeld. Van ongeveer 35 is bekend wie het zijn. De andere vijf kende de politie niet. Daarom werd maandag al aangekondigd dat er foto's van hen zouden worden gepubliceerd als ze zich niet uit zichzelf zouden melden.