Start van hoofdcontent

Cultuur

nl

Talkshow Harry Slinger en Erik de Vlieger te zien op AT5

7 augustus 2014, 12.28 uur · Aangepast 7 augustus 2014, 15.27 uur

Dit weekend zijn op AT5 de eerste afleveringen van interviewprogramma Café Weltschmerz te zien.

Het programma kent twee versies; een zaterdag én een zondag-editie. De eerste vier zaterdagen zijn gereserveerd voor Drukwerk-voorman en ras-Amsterdammer Harry Slinger. Vier zaterdagen op rij gaat Slinger, steeds met een andere gast, in gesprek over één van de meest bewogen thema's die die in de voorbije jaren in de stad ter sprake is gekomen. Zwarte Piet en Sinterklaas. 

Erik de Vlieger
Op zondag is het vervolgens de beurt aan ondernemer / kunstenaar Erik de Vlieger. Samen met sidekick Willem van Weelden voelt De Vlieger in aflevering één hoogleraar financiële geografie Ewald Engelen aan de tand. Engelen maakt zich onder meer zorgen over de 'grote wereldwijde machtsconcentratie van banken'.

'Lach en vuist'
Geen lichte thematiek dus in Café Weltschmerz, maar dat hoeft ook niet volgens de makers. 'Door niet-journalisten in gesprek te brengen met deskundigen uit de samenleving wil Café Weltschmerz andere journalistieke vormen onderzoeken. Doel is tot een nieuwe gesprekskwaliteit te komen', aldus de makers. 'In de programma's komen lach en vuist bijeen en mag boosheid een rol krijgen'. 

Café Weltschmerz: Zaterdag en zondag, 21.15 uur, AT5