Start van hoofdcontent

Stad

nl

Coentunnel voor tweede dag op rij dicht door storing

8 augustus 2014, 15.06 uur · Aangepast 8 augustus 2014, 18.55 uur

De buitenring van de Coentunnel is vrijdag voor onbepaalde tijd gesloten door een technische storing.

Automobilisten uit noordelijke richting worden omgeleid via de Zeeburgertunnel aan de oostkant van de snelweg A10. Dat meldde een woordvoerster van Rijkswaterstaat.

De twee tunnelbuizen voor het verkeer in zuidelijke richting blijven dicht totdat de oorzaak is gevonden van de storing. De problemen hebben volgens Rijkswaterstaat te maken met problemen bij de verkeersinstallatie, waardoor ook de verkeerslichten niet werken. Hierdoor kunnen te hoge vrachtwagens niet worden gewaarschuwd, waardoor het risico bestaat dat ze doorrijden en schade aan de tunnel veroorzaken.

Levensgevaarlijke situaties
Een deel van de Coentunnel was donderdagochtend ook al dicht vanwege een storing. De sluiting vrijdag zorgde enige tijd voor levensgevaarlijke situaties doordat automobilisten op de A10-Noord omkeerden om vervolgens over de vluchtstrook te gaan spookrijden. De politie moest ingrijpen om ongelukken te voorkomen.

Eind juli werd de gerenoveerde Coentunnel weer geopend voor verkeer. Die is verbonden met de nieuwe, Tweede Coentunnel. Richting Den Haag zijn er nu twee tunnelbakken. Het verkeer dat vanaf de A8 komt, rijdt over twee rijstroken door de oude gerenoveerde tunnelbuis. Automobilisten vanaf de noordelijke ringweg A10 rijden door de nieuw gebouwde tunnelbak.