Start van hoofdcontent

Stad

nl

@Ikben020 komt uit de Watergraafsmeer

1 september 2014, 11.33 uur · Aangepast 1 september 2014, 14.41 uur

Elke week vertelt een andere Amsterdammer zijn of haar verhaal over de stad op ons Twitteraccount @Ikben020.

Deze week komt @Ikben020 uit Oost, waar @olfertjan al zijn hele leven (of nou ja, bijna dan) in de Watergraafsmeer te vinden is. Zoals altijd stelt onze nieuwe schrijver zichzelf even aan je voor!

Hoi Olfertjan, wie ben je en wat doe je precies?
Ik ben Olfertjan Niemeijer, een geboren en getogen Amsterdammer. Sinds een aantal jaren ben ik de trotse bezitter van mijn ouderlijk huis in de Watergraafsmeer. In het dagelijks leven ben ik druk met mijn gezin (drie kinderen, 10, 4 en 2 jaar) en als arbeidsbemiddelaar in mijn bedrijf, independent recruiters.

Naast mijn werk ben ik actief als Lion in de Lions Club Amsterdam 't IJ en van hieruit ben ik ook maatschappelijk actief in Amsterdam, onder andere bij Streetsmart.

Als Ajax speelt is dat even de allerbelangrijkste bijzaak op de hele wereld, het liefste direct in het stadion uit en thuis.

En hoe lang woon je hier al?
Ik woon al mijn hele leven in de Watergraafsmeer, met uitzondering van een donkere bladzijde in dit hoofdstuk. Op 3-jarige leeftijd woonde ik twee jaar in Enkhuizen. Dit brengt het totaal op 41 jaar Amsterdam maar dat had 43 moeten zijn...

Wat kunnen we verwachten van jou als @Ikben020?
Ik twitter actief over een aantal onderwerpen: Ajax, mijn gezin, recruitment, politiek en televisieprogramma's Het lijkt me vooral leuk om te laten zien hoe ik gezin werk en hobby's intergreer in het dagelijks leven. Mijn motto: mensen hebben het niet druk ze maken zich druk!

Benieuwd naar het verhaal van Olfertjan? Volg deze week @Ikben020. Meer over @Ikben020 en een overzicht van eerdere schrijvers vind je hier.