Start van hoofdcontent

Stad

nl

@ikben020: De stad door de ogen van een fotograaf

18 augustus 2014, 11.41 uur · Aangepast 18 augustus 2014, 23.38 uur

Deze week beleven we de stad door de ogen van moeder, social media freak en vooral fotografe Annet de Graaf. Twitteraars kennen haar wellicht als @droombosnl en @snapthecity.

Wie ben je en waar kunnen we je van kennen?
Ik ben Annet de Graaf, @droombosnl en @snapthecity: moeder, marketeer en social media freak. Al jaren fotografeer ik Amsterdam met mijn iPhone. Een obsessie, dat is het. Inmiddels worden mijn foto's ook verkocht, dus het leidt wel ergens toe. Ik organiseer met regelmaat (smartphone) fotowedstrijden. De laatste wedstrijd was "Ik hou van het Oosterpark" met een expositie in Hotel Arena.

Waar woon je ongeveer in Amsterdam? En hoe lang al?
Ik ben aan komen waaien vanuit Rotterdam in 1997 en was meteen verliefd op de stad. Sinds een aantal jaar woon ik vlakbij het Tropenmuseum. Mijn favoriete plekjes zijn de Nieuwmarkt, de straten van de meisjes van lichte zeden, de oevers van het IJ en het Oosterpark. Al vijf jaar fotografeer ik daar met mijn iPhone het stadsleven. Alles ademt verhaal in 020, van de groeven tussen de gevelstenen tot aan de rimpels op gezichten van de Amsterdammers.

Wat kunnen we verwachten van jou als @Ikben020?
Twitter is dialoog. Op alleen maar zenden zit niemand te wachten. Dus ik zal de interactie aangaan met mijn volgers. Om een voorbeeld te noemen: men mag mij op zaterdag foto-opdrachten geven, ik zal de stad ingaan en opdrachten uitvoeren. De winnaar van de leukste opdracht ontvangt een uitvergroting. Ik zal ook wat fraaie Amsterdammers in de spotlights zetten. Het moet vooral een feestje worden.

Benieuwd naar het verhaal van Annet? Volg deze week @Ikben020. Meer over @Ikben020 en een overzicht van eerdere schrijvers vind je hier.