Start van hoofdcontent

Stad

nl

Ondanks maatregelen toch 20 klachten over Appelsap

16 augustus 2014, 01.05 uur · Aangepast 17 augustus 2014, 16.52 uur

Ondanks een geluidsprotocol met strengere geluidsnormen dan vorige jaren, kreeg het stadsdeel 20 klachten binnen over Appelsap. Het muziekfestival vond afgelopen zaterdag plaats in het Oosterpark.

Gedurende de dag werd de geluidsnorm meerdere malen gemeten door handhavers van de gemeente. De geluidlimiet, die strenger was dan vorig jaar, werd volgens die metingen niet overschreden. Ook had de organisatie ervoor gekozen om het geluidsniveau geleidelijk op te voren, waardoor slechts in de laatste uren van het festival (dat om 23.30 uur afgelopen was) het maximale volume bereikt werd.

Toch kwamen er bij stadsdeel Oost in totaal 18 klachten binnen van geluidsoverlast. Dat schrijft Dichtbij op de website. Ook kwamen er twee klachten binnen van mensen die vinden dat het Oosterpark niet geschikt is voor een grootschalig festival als Appelsap. Zij vinden het onder andere vervelend dat het park gedurende op- en afbouw van het festival niet geheel toegankelijk is.

Ook daar werd dit jaar rekening mee gehouden. Zo werd besloten om slechts de Noordzijde van het park af te sluiten, zodat bezoekers gebruik konden maken van de overige ingangen en ruimte van het park. Ook kregen omwonenden van het park twee gratis entreekaarten voor het festival.

Vlak voor het festival werd nog een kort geding aangespannen door Omsingeling Oosterpark Actiegroep. Zij wilden niet dat het feest doorgang zou vinden. Na een gesprek met de organisatie van Appelsap werd echter besloten om het kort geding weer in te trekken