Start van hoofdcontent
nl

Veel politie op verjaardagsfeest Big Willem

17 augustus 2014, 21.44 uur · Aangepast 18 augustus 2014, 15.44 uur

Willem van Boxtel, beter bekend als Big Willem, vierde vandaag zijn zestigste verjaardag. In Vinkeveen ontving hij vrienden, familie en een hoop politieagenten.

'Ik wil de plaatselijke politie even bedanken voor het bijna onmogelijk maken van mijn feestje.' Op de Facebookpagina van motorclub No Surrender doet Big Willem zijn beklag over het optreden van de politie tijdens zijn verjaardagsfeest.

De voormalige voorman van de Amsterdamse Hells Angels zegt dat de politie al zijn gasten gefouilleerd heeft en in totaal acht keer onuitgenodigd de feestlocatie binnenliep. 'Te gek voor woorden', noemt de jarige het zelf.

Hells Angels
Van Boxtel werd in 2004 afgezet bij de Hells Angels omdat hij betrokken zou zijn bij een aanslag op Willem Holleeder. In 2013 werd hij president bij de Amsterdamse afdeling van de relatief nieuwe motorclub No Surrender.

Inmiddels is Big Willem president-af bij de Amsterdamse tak van No Surrender. Hij heeft zijn functie neergelegd omdat hij captain van de Spaanse afdeling van de motorclub is geworden.