Start van hoofdcontent

Cultuur

nl

Startschot van vernieuwende SAIL 2015

20 augustus 2014, 20.06 uur · Aangepast 20 juli 2015, 12.42 uur

Precies over een jaar kan Amsterdam weer genieten van indrukwekkende tallships tijdens SAIL 2015. Het grootste publieksevenement van Nederland wordt eens in de vijf jaar georganiseerd.

Volgend jaar vormt de IJhaven weer vijf dagen lang het decor vol nautische historie, muziek ,cultuur en bijzondere tallships. Maar liefst 600 schepen doen onze hoofdstad aan tijdens de 9e editie van SAIL. Het thema van de komende editie is 'Van gouden verleden naar gouden toekomst'. Wethouder Kajsa Ollongren gaf vanmiddag het officiele startschot van SAIL 2015.

De editie 2015 wordt een bijzondere: voor het eerst worden er ook wat shows aan het programma toegevoegd, zo zegt de directeur van SAIL, Erwin Lambaart. 'Er komt theater op het water, elke avond. Woensdag tot en met zaterdag komt er echt theater, cultuur en entertainment en ook in het vuurwerk gaan we een aantal nieuwe elementen stoppen.'

Ook wil SAIL vernieuwen door jongeren actief te betrekken bij het evenement, daarom is er een SAIL-academy opgericht waar wethouder Ollongren heel blij mee is. 'De eerste talenten worden vandaag al geinstalleerd en dat zijn mensen die volgend jaar aan evenementen gaan meewerken of hun afstudeerscriptie vorm gaan geven door iets wat op SAIL gebeurt', aldus Ollongren.