Start van hoofdcontent

Stad

nl

Bijlmerpark heet straks het Nelson Mandelapark

21 augustus 2014, 13.24 uur · Aangepast 22 augustus 2014, 13.30 uur

Het Bijlmerpark in Zuidoost wordt het Nelson Mandelapark.

Het college van B en W stuurt vandaag een brief naar de raad met het voorstel het park te vernoemen naar de vorig jaar overleden Zuid-Afrikaanse staatsman. Daarmee krijgen de bewoners uit de buurt hun zin, zij plaatsten in juli tijdens het Kwakoe Festival al straatnaambordjes in het park. 

In maart dit jaar werd er een verkiezing uitgeschreven waarin Amsterdammers konden stemmen op één van de vijf locaties waarvan zij vonden dat hij naar Mandela vernoemd moest worden. Behalve het Bijlmerpark werden de Sausalitolaan/Overhoeks (Noord), Kop Java-eiland (Oost), Stadspark Osdorp (Nieuw-West) en Hoekenrode (Zuidoost) genomineerd. Liefst 37,3% van de stemmen gingen naar het Bijlmerpark. 

De uitslag liet dus enkele maanden op zich wachten, dit in verband met de langdurige vorming van het stadsbestuur na de verkiezingen. Henk van den Belt, één van de voorstanders van het Bijlmerpark, hoopt dat er nog meer komt dan alleen een paar straatnaamborden. 'Het liefst iets monumentaals, met de beeltenis van Mandela. En een jaarlijkse viering van zijn verjaardag op 18 juni', zegt hij in Het Parool.