Start van hoofdcontent

Cultuur

nl

Het Ketelhuis geeft zich over

22 augustus 2014, 17.47 uur · Aangepast 23 augustus 2014, 00.09 uur

Het Ketelhuis heeft toch besloten om de film 'De Overgave' te vertonen. De film krijgt echter geen volledige programmering en is vanaf donderdag, als experiment, zeven dagen te zien.

In verschillende filmkritieken werd De Overgave deze week met de grond gelijk gemaakt. Zo noemde een recensent van Het Parool de film nog 'een dieptepunt in de Nederlandse filmgeschiedenis'. Daarop besloten Amsterdamse bioscopen de film niet in hun programmering op te nemen. Regisseur Paul Ruver besloot daarop zelf maar een zaaltje te huren in bioscoop De Uitkijk.

Gisteren nog zei directeur Alex de Ronde van het Ketelhuis: 'De verleiding is erg groot om hem volgende week een weekje te laten zien. Met als nadrukkelijk bordje erboven "Dit is eigenlijk iets wat we niet vertonen"'. Maar nu blijkt De Ronde dus toch gezwicht. Volgens hem gaat het wel om een 'puur informatief' experiment.

Op de vraag of De Ronde volle zalen verwacht, zegt hij: 'Er zullen wel een aantal Cinnevillepashouders zijn die naar de film komen kijken.' Overigens komt ook regisseur Paul Ruven zelf naar de grote première, hij gaat dan het gesprek aan met geïnteresseerden.