Start van hoofdcontent

Stad

nl

Laatste uitverkoop voor Maison de Bonneterie

23 augustus 2014, 20.13 uur · Aangepast 24 augustus 2014, 15.25 uur

Dit weekend sluit warenhuis Maison de Bonneterie in de Kalverstraat definitief de deuren. En dus is het tijd voor de allerlaatste uitverkoop.

Het warenhuis had te kampen met teruglopende inkomsten door de aanhoudende recessie en legde het af tegen goedkopere ketens. En dus werd de loodzware beslissing genomen om de deuren van de winkel in de Kalverstraat definitief te sluiten.

Die beslissing valt zwaar bij veel vaste klanten van het familiebedrijf. Zo vertelt ook een dame die al sinds haar vierde in de winkel komt: 'Ik heb hier altijd mijn grijze jasjes gekocht'. De in de winkel aanwezige klanten gaan vooral de service, de gastvrijheid en de bijzondere collectie van de winkel missen.

Ook voor de medewerkers van de zaak valt de sluiting van de winkel zwaar, zo vertelt Monique Nooy, die haar laatste dag achter de kassa beleeft. 'Ik werd vanochtend wakker en kreeg kippenvel toen ik me bedacht dat dit mijn laatste dag is'. En: 'Na het werk snel naar huisje, wijntje drinken en dan een traantje laten'.