Start van hoofdcontent

Stad

nl

Daders plofkraak blokkeerden kruispunt voor politie

26 augustus 2014, 20.13 uur · Aangepast 28 augustus 2014, 11.36 uur · Foto: Martin Damen

In een poging om de politie tegen te houden, hebben de verdachten van de plofkraak op de Pieter Calandlaan woensdagnacht 20 augustus een nabijgelegen kruispunt met hekken afgesloten.

Dat maakt de politie vandaag bekend. Er wordt nog steeds hard gezocht naar de daders, die waarschijnlijk met zijn drieën of vieren waren. Ze waren donker gekleed en hadden bivakmutsen op. Eén van hen droeg een blauw fleecejack. 

De politie zoekt getuigen van het blokkeren van het kruispunt van de Pieter Calandlaan met de Baden Powellweg. Tevens wordt er gezocht naar een groepje mannen dat om kwart voor twaalf 's avonds op de Lomondlaan bij een Volkswagen en een oude rode bestelbus stond.

Tot slot zoekt de politie mensen die meer weten over die diefstal van een zwarte Volkswagen Golf, die tussen dinsdavond en woensdagochtend  vanaf het Evertsweertplantsoen werd weggenomen. De Golf werd woensdagavond gebruikt bij de plofkraak.

Bij de plofkraak werd de complete voorgevel weggeblazen. Buurtbewoners werden bedreigd met iets dat zij herkenden als een geweer, de daders riepen  daarbij: 'Naar binnen of ik schiet je kapot'.