Start van hoofdcontent

Stad

nl

Bewoners protesteren om plannen jachthaven Oost

27 augustus 2014, 00.19 uur · Aangepast 28 augustus 2014, 14.32 uur

Bewoners aan de Entrepothaven in het Oostelijk Havengebied zijn woedend vanwege de plannen voor een jachthaven aan het water bij hen voor de deur.

Er komen twee grote steigers met plek voor tientallen boten. De buurtbewoners vrezen overlast en vinden het maar niets dat ze niet mee mochten beslissen over wat er met het stukje water in het Oostelijke Havengebied gaat gebeuren.

Zo is er vrees voor dronkenlappen. 'Ik heb ze hier al coke-snuivend en pissend op de foto staan. En dat is echt niet iedereen, dat begrijp ik ook wel, maar als je veel meer verkeer krijgt, ga je ook veel en veel meer van dat soort gelazer krijgen.'

De plaatselijke kanovereniging durft door de nieuwe smalle doorgangen niet meer de oude route te varen. 'En zeker niet met kinderen.' Tot slot is er angst voor het verdwijnen van woongenot. 'Die boten komen dan langs mijn balkon. Wat denk je dat je voor uitzicht hebt dan? Niks meer.'

De ontwikkelaar van de haven laat weten dat alle procedures goed zijn verlopen. De bewoners deden vanavond hun zegje bij een vergadering van Bestuurscommissie Oost.