Start van hoofdcontent

Cultuur

nl

WK roeien lijkt meer op een festival

27 augustus 2014, 19.46 uur · Aangepast 31 augustus 2014, 23.32 uur

Terwijl de atleten zich in het zweet werken, kunnen bezoekers niet alleen de wedstrijden zien, maar ook picknicken, luisteren naar muziek en als ze willen ook nog winkelen.

En met mooi weer lijkt het WK roeien dan toch op een groot festival. 'Heel relaxed, iedereen is heel spontaan, open, er is een hele goede sfeer en nu prachtig weer,' zegt een bezoekster. 

Volgens de organisatie is die festivalbeleving precies de bedoeling. 'Het Amsterdamse Bos is gewoon een fantastische plek om te zijn. We hadden zoiets, we willen gewoon een beetje een Parade-achtige sfeer, en daarmee zoveel mogelijk ook niet-roeiers naar de roeibaan krijgen.'

Maar maakt het, met al die gemoedelijkheid en niet-roeiers, dan nog uit wie er wint? 'Nou Nederland moet natuurlijk winnen he, tuurlijk', zegt een toeschouwster. 'Maar we moeten eerlijk gezegd nog op zoek naar de finish, en daar zijn we nog niet achter.'

De komende avonden kun je op de Bosbaan ook terecht voor muziekoptredens. Vanaf donderdag beginnen de finales, die duren tot zondag.