Start van hoofdcontent

Stad

nl

'Monster van Amsterdam' voor de rechter

28 augustus 2014, 11.09 uur · Aangepast 28 augustus 2014, 14.43 uur

George H., die in de Dominicaanse gemeenschap 'het monster van Amsterdam' wordt genoemd, verschijnt vandaag voor de rechter. Hij verklaarde zichzelf twee keer dood om verzekeringsgeld op te strijken en wordt verdacht van twee moorden met hetzelfde doel.

In 2009 wordt George H. voor het eerst dood verklaard. Hij zou zijn overleden aan een acute hartstilstand in de Dominicaanse Republiek, zo blijkt uit documenten die De Volkskrant in bezit heeft. Hij heeft dan een levensverzekering van zestigduizend euro. In 2012 wordt hij opnieuw dood verklaard. Ditmaal heeft hij een levensverzekering van anderhalf miljoen euro. Of de bedragen zijn uitgekeerd is niet bekend.

George H. wordt er van verdacht dat hij in 2013 een stap verder ging met zijn pogingen verzekeringen op te lichten. Volgens justitie vermoordt hij in augustus 2013 zijn 22-jarige vriend Alan Pérez. Een paar maanden later, in november, sterft de 24-jarige Alfredo Fernández onder verdachte omstandigheden. Jusitie verdenkt George H. Voor beide mannen had H. een levensverzekering afgesloten.

'Monster van Amsterdam'
De zaak komt aan het licht als een verzekeraar aan de bel trekt. Begin december wordt H. gearresteerd. De verdachte geldt in de Dominicaanse gemeenschap in Nederland als iemand bij wie je terecht kan voor advies, maar ook als een oplichter, zo blijkt uit navraag van De Volkskrant. Inmiddels wordt hij in de gemeenschap 'het monster van Amsterdam' genoemd.  

Zelf wil H. niet reageren op de beschuldigingen. Volgens zijn advocaten is er onvoldoende bewijs om hun cliënt te veroordelen en worden ten onrechte alle verdachte sterfgevallen in de gemeenschap in zijn schoenen geschoven.