Start van hoofdcontent

Politiek

nl

Ivens schiet arme huurders te hulp

28 augustus 2014, 17.24 uur · Aangepast 29 augustus 2014, 13.41 uur · Foto: Jos van Zetten

Wethouder Ivens (wonen) praat met woningcorporaties over maatregelen die ervoor moeten zorgen dat huurders met een laag inkomen ook bij calamiteiten hun huur kunnen blijven betalen. Zelf komt Ivens niet met extra geld.

De wethouder vertelt in Het Parool dat hij onder meer pleit voor meer goedkope sociale huurwoningen. Het aantal woningen met huren onder de vierhonderd euro nam de afgelopen jaren af terwijl de werkloosheid juist steeg. Als het aan Ivens ligt verhuren corporaties in de toekomst ook geen woningen met hoge huren aan huurders met een laag inkomen.

De aanleiding voor de voorgestelde maatregelen is dat er steeds meer aanwijzingen zijn dat steeds meer huurders met lage inkomens hun huur niet meer op kunnen brengen.

Ivens benadrukt dat hij zelf niet met extra middelen komt. Hij zegt dat onlangs in het collegeakkoord al maatregelen zijn genomen. Zo mogen de huren voor de arme gezinnen in dure huizen niet meer worden verhoogd. Tijdens een inventarisatie bij de corporaties merkte hij weinig enthousiasme. Maar ze beseffen ook, aldus Ivens, dat de schade groter is als hun huurders in financiële problemen komen.