Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Ajax kon Di María kopen voor zes miljoen

29 augustus 2014, 10.33 uur · Aangepast 2 september 2014, 10.40 uur · Foto: mokum1905

In 2007 is Ángel di María voor zes miljoen euro aan Ajax aangeboden. De club negeerde het aanbod.

Di María was destijds 19 jaar en werd, zo blijkt uit papieren in bezit van De Volkskrant, aangeboden aan toenmalig technisch directeur Martin van Geel. Desgevraagd kan Van Geel zich het aanbod niet herinneren maar hij geeft toe dat het best mogelijk is dat de club de Argentijnse aanvaller kon kopen. Nadat Ajax afhaakte was ook AZ geïnteresseerd maar Dirk Scheringa (destijds voorzitter) vond hem te duur.

Uiteindelijk kocht Benfica de aanvaller. Drie jaar later verkaste hij opnieuw, voor 25 miljoen naar Real Madrid. En vorige week verkochten de Madrilenen Di María voor 75 miljoen aan het Manchester United van Van Gaal. Het is de duurste speler die ooit in de Engelse Premier League speelde.

'Het is een mooi verhaal omdat Di María nu voor 75 miljoen naar Manchester United is vertrokken', zegt Van Geel in De Volkskrant, 'maar als hij na 2007 in de vergetelheid was geraakt hadden we dit verhaal niet gehoord.' Maar het verhaal staat niet op zichzelf. De scout die Ajax over Di María tipte, wees de club in het verleden ook tevergeefs op een jonge Aguëro, Pepe, Marcelo en Higuain.